BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, December 27, 2011

Apabila Bola Itu...

Kali ini, post tentang bola. Semalam saya berkesempatan juga menonton perlawanan Manchester United menentang Wigan Athletics di bilik rehat blok. Tetapi, macam biasa, ada perjanjian dengan peminat Liverpool, "1st half aku punya, 2nd half hang". Takpe, tidak kisah sebab berkongsi, berdikit-dikit itu perlu. Jadi, first half pun dimiliki oleh peminat Liverpool.

Perlawanan antara Liverpool dan Blackburn malam tadi bagi saya sangat menarik. Sebabnya, kedua-dua pasukan tidak berhenti menyerang walaupun wujud keadaan berat sebelah, yang mana perlawanan dipegang oleh pemain-pemain Liverpool. Seronok juga tengok, tapi gol masih tidak ada sehinggalah di penghujung babak pertama, Charlie Adams muncul sebagai 'wira Blackburn' apabila menjaringkan gol yang saya rasa sangat cantik. Haha. Marah penyokong Liverpool nanti. Betul, andai anda tonton, pasti anda akan mengerti.

Tapi, kalau nak bercerita fasal gol sendiri ni, banyak juga ceritanya. Saya tidak punya data yang terlalu statistik untuk penjaring terbanyak gol sendiri, tetapi andai dibicarakan, pasti menarik.

1. Apabila bola itu meluru masuk.
Apabila bola(yang terkena,tersepak,tertanduk) itu meluru masuk ke dalam gawang, perasan tak, semua defender akan tengok bola tu, termasuk penjaga gawang. Haha. Agaknya, memang sudah scene yang dirancang, bila nampak bola itu masuk ke gawang sendiri, semua buat-buat terkejut. Hahaha.

2. Apabila bola itu berhampiran dengan penyerang(player yang tak score).
Apabila bola itu berdekatan dengan player, yang walhal tidak score pun, perasan tak yang striker tu(defender ke midfielder) akan berlari satu padang meraikan 'golnya'. Haha. Macam lawak pun ada. Sebab apa, mungkin dia rasa bangga pada awalnya peminat merasakan dia yang menjaringkan gol. Tapi dia lupa yang BPL mempunyai sistem kamera yang sangat canggih, sampaikan boleh kita beli siaran secara HD. Jadi, perasaan itu tak boleh kekal lama sebab lepas tu, confirm kamera akan fokus kepada player yang melakukan jaringan sendiri pula.

Dah tiada idea. Haha. Maaflah peminat bolasepak. Sebab saya rasakan yang perkara itu melawakkan. Tapi, saya faham, segala yang terjadi adalah bolasepak. Yang meraikannya, yang terjaring gol sendiri, memang sedih dan gembira. Tapi, itulah bola sepak. ;)

p/s: Seronok tonton MU menang 5-0, tambah pula dengan City seri dengan West Brom. Suka! Haha. GGMU!

0 respon: