BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Saturday, June 26, 2010

bukan benci, marah iya

ada beberapa perkara cukup tidak saya suka. pertama, bila orang tak kenang budi. kedua, bila orang tak suka saya bersebab. ada banyak lagi sebenarnya, cuma hari ini nak jugalah tekankan lagi satu kategori baru yang digelar, tak suka tak bersebab.

nak dijadikan cerita, saya berkesemapatn berkenalan dengan seorang pembahas sekolah luar. jadi, biasalah saya, suka bergurau dan andaikata terlebih, saya selalu mohon kemaafan. tatkala sekolah saya dijadual bertemu sekolah pembahas itu, saya hairan asbab dia tidak berdebat tetapi cuma duduk di bangku simpanan. biarlah.

sampai di sekolah, saya berbual berkaitan perkara itu dengan kenalan pembahas itu di sekolah saya, tetapi satu perkara yang kurang enak saya dengari, iaitu pembahas itu tidak menyukai star lebih-lebih lagi saya. saya tak tahu apa salah saya sehinggakan dia bertanggapan begitu terhadap saya. saya bukan apa, tidak suka sungguh andaikata ada orang membenci saya. kalau saya salah, mahulah saya pohon kemaafan. masalahnya, cuma gurau sikit yang boleh diterima rakannya, dia tidak terima dan minta maaf saya kepadanya seolah-olah diendahkan. ingatkan marah tang tu je, tak ku sangka hasad itu dibawa lagi.

jadi, buat anda semua, jangan jadi begitu kerana anda akan mengundang orang seperti saya untuk mengumpat anda seperti ini. nak kata saya jahat, tak pernah dan tak teringin pula saya nak mencabul, mencedera mahupun membunuh umat lain. sedarlah diri ye kak! hehehs...

0 respon: