BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, October 7, 2011

Okay, Aku Merepek~

kelmarin, datang lagi panggilan dari bangi. baiklah, saya datang. ringkas. aku kini menyambung legasi sebagai pendebat universiti pula. mungkin tiada apa yang menarik, tetapi bagi aku sangat. sebabnya, cara debat dahulu perlu aku elakkan. mana tidaknya, kata senior, tak matured. ah, sama saja dari pandangan aku. cuma mungkin, tidak s
esuai digunapakai di peringkat universiti.


perkara indah yang aku dapat dari aspek ini ialah keluarga. mungkin tidak sama dengan situasi semasa di sekolah, sebab ramai 'adik' sewaktu menjadi se
nior. kali ini aku jadi adik kembali. ada kakak dan abg(*chet!). yelah, agak kaku sedikit asbab 5 tahun di sekolah mono.


pengalaman ini akan aku kongsikan kepada 'adik-adik' aku di ipoh. mungkin mereka perlu tahu, dalam usaha menjadi yang terbaik, belum tentu akan berjaya. dan apabila menjadi yang terbaik di sekolah, walau apa jua bidang, tidak semestinya anda yang terbaik di universiti. di sini, hal A+,A dan A- sewaktu spm tidak semestinya menjadi takdir kejayaan. aku paham, ada juga yang berjaya apabila mendapat keputusan yang baik sewaktu di sekolah, tapi dik oi, sumpah tak sama.

pensyarah aku ada sampaikan, "It's not the pointer that I want you to focus, the important is the journey towards the success." jadi, walau sebagus mana anda sekalipun dalam peperiksaan, andai kata faktor insan itu lemah, bawa-bawalah berteleku. aku bukan sekadar menasihati, tetapi juga untuk diri.

p/s:akan ke bangi hari ini. jadi, agak penat juga hujung minggu ini asbab banyak latihan akan diadakan. soal kerja rumah juga jadi beban. mungkin masih tidak faham dengan konsep yang ada. babai muadzam!

1 respon:

IMANSHAH said...

xda entri untuk pn noridah?