BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, October 7, 2011

Okay, Aku Merepek~

kelmarin, datang lagi panggilan dari bangi. baiklah, saya datang. ringkas. aku kini menyambung legasi sebagai pendebat universiti pula. mungkin tiada apa yang menarik, tetapi bagi aku sangat. sebabnya, cara debat dahulu perlu aku elakkan. mana tidaknya, kata senior, tak matured. ah, sama saja dari pandangan aku. cuma mungkin, tidak s
esuai digunapakai di peringkat universiti.


perkara indah yang aku dapat dari aspek ini ialah keluarga. mungkin tidak sama dengan situasi semasa di sekolah, sebab ramai 'adik' sewaktu menjadi se
nior. kali ini aku jadi adik kembali. ada kakak dan abg(*chet!). yelah, agak kaku sedikit asbab 5 tahun di sekolah mono.


pengalaman ini akan aku kongsikan kepada 'adik-adik' aku di ipoh. mungkin mereka perlu tahu, dalam usaha menjadi yang terbaik, belum tentu akan berjaya. dan apabila menjadi yang terbaik di sekolah, walau apa jua bidang, tidak semestinya anda yang terbaik di universiti. di sini, hal A+,A dan A- sewaktu spm tidak semestinya menjadi takdir kejayaan. aku paham, ada juga yang berjaya apabila mendapat keputusan yang baik sewaktu di sekolah, tapi dik oi, sumpah tak sama.

pensyarah aku ada sampaikan, "It's not the pointer that I want you to focus, the important is the journey towards the success." jadi, walau sebagus mana anda sekalipun dalam peperiksaan, andai kata faktor insan itu lemah, bawa-bawalah berteleku. aku bukan sekadar menasihati, tetapi juga untuk diri.

p/s:akan ke bangi hari ini. jadi, agak penat juga hujung minggu ini asbab banyak latihan akan diadakan. soal kerja rumah juga jadi beban. mungkin masih tidak faham dengan konsep yang ada. babai muadzam!

Sunday, October 2, 2011

Capek Buk!

sangat-sangat penat, penat sangat-sangat. minggu ini merupakan antara minggu paling penat dalam sejarah aku di sini. sibuk dengan pertandingannya, campur dengan jamuan, tutorial melambak, semua menerpa ke arah aku. sudahnya, sempat lagi mengepos tajuk baru.

aku tiada apa nak disampaikan, cuma kali ni agak seronok sebab pertama kali terlibat dalam pilihanraya mpp. jujur saya kata, saya tidak minat politik. tetapi suasana yang kali akhir saya rasakan pada 2007 pastinya menyeronokkan. jadi, salam jumpa lagi.

p/s: setiap hujung minggu akan ke main campus untuk latihan berpusat. penat di sini, tapi seronok sebab selesa.